5 redenen om kombucha te drinken

In onze blog ‘Kombucha het ideale drankje voor een gezonde darmflora’ heb je kennis kunnen maken met kombucha, een gefermenteerd drankje dat gemaakt wordt van groene thee en kombucha culturen die vol ‘goede bacteriën’ zitten. Kombucha is niet alleen heel erg lekker, het is ook zeer goed voor de gezondheid. In deze blog lees je 5 redenen om kombucha te drinken.

  1. Het houdt je darmflora in balans

Equinox KombuchaKombucha bevat kombucha-culturen, dit zijn specifieke probiotica-culturen die de darmflora effectief in balans houden. Een gezonde darmflora is heel belangrijk voor een goede gezondheid, want de darmen zijn verantwoordelijk voor de opname van voedingsstoffen. Als je darmen daar niet goed toe in staat zijn krijg je tekorten aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die op den duur je immuunsysteem kunnen verzwakken en een disbalans in je hormonen kunnen veroorzaken (O’Hara, 2006).

  1. Het ondersteunt je immuunsysteem

Het is bekend dat ca. 80 procent van alle cellen van je immuunsysteem zich in het spijsverteringskanaal bevinden. Als je darmflora uit balans raakt heeft dat dus direct een negatief effect op je immuunsysteem en je algehele gezondheid omdat je dan minder goed bestand bent tegen bacteriën en virussen die aandoeningen en ziekten kunnen veroorzaken (Steinhoff, 2005). Met de probiotica-culturen in kombucha ondersteun je dus op een natuurlijke manier jouw immuunsysteem.

  1. Het beschermt tegen allergieën

Als je darmflora mede dankzij het drinken van kombucha in balans is, is je immuunsysteem beter in staat om op de juiste manier onderscheid te maken tussen ziekteverwekkers en onschadelijke antigenen. Op die manier wordt voorkomen dat het immuunsysteem te sterk reageert op onschadelijke antigenen, die de oorsprong vormen van allergieën (Bjorkstén et al., 2004).

  1. Het ondersteunt de vertering en absorptie van bepaalde koolhydraten

De probioticaculturen in kombucha, die gerekend kunnen worden tot de ‘goede bacteriën’, helpen bij de vertering van bepaalde soorten zetmeel, vezels en suikers en zetten ze om in belangrijke energiebronnen en voedingsstoffen in plaats van ze op te slaan als vet (Sears, 2005).

  1. Het is ontzettend lekker

Kombucha is een frisse gefermenteerde groene thee met een zachte, neutrale smaak en is licht bruisend (geen kunstmatig koolzuur toegevoegd) dankzij de levende culturen met ‘goede’ bacteriën. Een goed merk kombucha, zoals Equinox Kombucha, is geheel biologisch, bevat zeer weinig cafeïne, is 100% natuurlijk en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Share:

Geef een antwoord