5 makkelijke en heerlijke recepten met Coconut Aminos

In onze laatste blog “De voordelen van coconut aminos” heb je kunnen lezen dat deze marinadesaus gemaakt van kokosbloesemsap een perfect alternatief is voor sojasaus en een stuk gezonder is. Het bevat geen soja, geen gluten, is van rauwe kwaliteit en zit vol met de gezonde eigenschappen van de kokospalm. Het is dus een ideale smaakmaker voor zowel vegetariërs, veganisten als rawfood enthousiasten. Lekker in zowel salades als warm eten. Daarom geven we je graag 5 recepten waarin je coconut aminos kunt gebruiken. Maar in feite is het in elke hartige bereiding ideaal als gezonde smaakmaker.

Thaise Kokossaus voor over noedels met groenten

Geef je noedelgerecht in een handomdraai een exotisch tintje met dit simple recept voor een smaakvolle Thaise kokossaus.

Aantal personen: 1 tot 2

Bereidingstijd: 5 minutenthaise kokossaus

Wanneer eet ik dit? lunch, diner

Ingrediënten:

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot je een gladde saus hebt. Heel lekker met kelpnoedels gecombineerd met bijvoorbeeld rode paprika, taugé, doperwtjes, lente-ui en blokjes mango. Serveer met (Thaise) basilicum of verse koriander.

Gemarineerde champignons met Coconut Aminos

Met dit recept voor gemarineerde champignons met Coconut Aminos maak je van elke noedelschotel of salade een ware feestmaaltijd!champignons

Hoeveelheid: 2 personen

Bereidingstijd: 3 minuten (exclusief 1 uur marineren)

Wanneer eet ik dit? lunch, diner

Ingrediënten:

  • 2 el coconut aminos
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vloeibare rauwe honing of ander vloeibaar zoet
  • 2 koppen in plakjes gesneden champignons

Bereiding:

Meng alle ingrediënten behalve de champignons goed door elkaar en roer de marinade vervolgens over je champignons, zodat deze geheel bedekt zijn. Laat de champignons een uurtje of eventueel een hele nacht marineren. Lekker door je salades of noedels.

Superfood dressing met baobab en Coconut Aminos

Maak je eigen superfood dressing met dit recept voor dressing met baobab, ook wel king of superfruits genoemd omdat het diverse vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen bevat, waaronder vitamine A, B2 en B3, kalium, mangaan, fosfor, zink en molybdenum. Je kunt de dressing een week lang in de koelkast bewaren.

Hoeveelheid:voor ca. 50 ml dressing

Bereidingstijd: 5 minuten

Wanneer eet ik dit? als dressing op een saladebaobab_dressing

Ingrediënten:

Bereiding:

Roer alle ingrediënten goed door elkaar in een schaaltje of schud ze door elkaar in een afsluitbaar potje of flesje. Smaakt lekker fris in een gemengde salade. Als je wat overhoudt kun je de dressing nog een week lang in de koelkast bewaren.

Vegetarische kokoswraps met ‘gehakt’ vulling

Deze heerlijke kokoswraps zijn gemaakt van jong kokosvlees en lekkere kruiden. Er zitten geen granen of gluten in, waardoor ze ontzurend werken, en ze zijn onverhit waardoor alle vitamines er nog in zitten. In de wrap gaat een gehakt van walnoten wat heerlijk op smaak is gemaakt met coconut aminos en kruiden. Dit recept is goed voor 4 overheerlijke kokos wraps.

Aantal personen: 2 

Bereidingstijd: 15 minuten

Wanneer eet ik dit? Lunch, avondmaaltijd, snack

Ingrediënten:

  • 1 pak kokos wraps
  • 1 kopje walnoten
  • 2 -3 el coconut aminos
  • 1 tl. gemalen komijnzaad
  • ¼ tl. gemalen korianderzaad
  • 2 grote tomaten
  • 1 lente-ui
  • ½ el. citroensap
  • ½ el. olijfolie
  • ¼ tl. Himalayazout
  • 1 – 2 el. verse koriander
  • ¼ krop ijsbergsla

Bereiding:

Doe het kopje walnoten in de keukenmachine en voeg de coconut aminos, komijn en korianderzaad daar aan toe. Maal het walnotenmengsel niet helemaal fijn, zorg dat de walnoten tot gehakt-achtige stukjes worden gemalen en schep het mengsel daarna over in een kommetje. Snijd voor de salsa de tomaten in kleine blokjes en de lente-ui in kleine snippers en doe ze samen in een diep bord. Roer nu de citroensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en het zout er doorheen en voeg daar nog wat vers gehakte korianderblad naar smaak aan toe. Snijd een kwart van een krop ijsbergsla in dunne reepjes en leg een klein handje daarvan midden op een kokos wrap. Leg daar ¼ van het walnotengehaktmengsel en de salsa bovenop. Vouw nu één van de puntjes van de wrap naar binnen en rol de wrap vervolgens op vanuit de naastgelegen punt. Herhaal dit voor de andere drie wraps en je bent klaar. Geniet ervan!

Eiwitrijke avocadospread 

Een makkelijke en voedzame spread vol met gezonde vetten en eiwitten waar je lang op kan branden; ideaal als lunch of tussendoortje.

Aantal personen: 2 

Bereidingstijd: 15 minuten

Wanneer eet ik dit? Lunch, snack

Ingrediënten:

  • 1 grote avocado
  • 2-3 kleine tomaatjes
  • 1 eetlepel spirulina
  • 1 eetlepel citroensap (vers geperst)
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 theelepel hennepzaad
  • 1 handvol pijnboompitten
  • ½-1 theelepel provençaalse kruiden (of andere kruidenmix naar keuze).
  • ½ el coconut aminos

Bereiding:

Snij de avocado en tomaten in kleine stukjes en prak de avocado daarna tot moes. Voeg deze moes samen in een kom met de andere ingrediënten en meng het geheel tot het een dikke pap is geworden. Voeg de coconut aminos toe en als laatste de stukjes tomaat. Roer deze door de spread en klaar is je heerlijke voedzame spread! Lekker op kokos wraps, rauwe crackers of vul er witlof of little gem slablaadjes mee.

Share:

Geef een antwoord