100% Puur – Het ideale gezinskookboek voor wie puur wil eten

Wil jij ook het liefst glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij eten maar ontbreekt het je aan inspiratie om lekkere gerechten te verzinnen? Dan is 100% Puur van foodblogger Dayenne Bos echt wat voor jou, want dit kleurrijke kookboek barst van de heerlijke en eenvoudige recepten die allemaal glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij zijn.

Glutenvrij, suikervrij, koemelkvrij

“Het hele gezin gluten-, suiker-, en koemelkvrij!”, zo luidt de ondertitel van 100% Puur, het nieuwe kookboek van de bekende foodblogger en natuurvoedingsadviseur Dayenne Bos. Het gehele kookboek is gebaseerd op orthomoleculaire principes, wat betekent dat de gerechten een optimale hoeveelheid vitamines en mineralen bevatten en geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam, zoals van gluten, suiker en koemelk.

Gezond én lekker

100% puurVeel mensen denken dat gezonde voeding niet echt lekker is, maar Dayenne Bos bewijst met haar nieuwe kookboek 100% Puur dat het tegendeel het geval is. Het kookboek staat namelijk vol met de meest tongstrelende ontbijtjes, lunchgerechten, soepen, salades, avondmaaltijden, taarten, cakes, koekjes, desserts en chocolade. Ja, je leest het goed, ook met glutenvrije, suikervrije en koemelkvrij recepten kun je de heerlijkste lekkernijen op tafel zetten!

Naast al deze smaakvolle recepten geeft Dayenne Bos ook allerlei achtergrondinformatie en tips. Bijvoorbeeld welke soorten plantaardige melk als prima vervanger kunnen worden gebruikt voor koemelk en waarom het een fabeltje is dat je koemelk moet drinken om osteoporose (botontkalking) tegen te gaan. Of wat snelle koolhydraten zijn, in welke voedingsmiddelen ze zitten en waarom je deze beter kunt vermijden. Ook geeft ze een overzichtelijk lijstje van natuurlijke zoetmiddelen die je in plaats van suiker kunt eten als je een enorme zoetekauw bent.

Ideaal voor gezinnen met kinderen

Alle ruim 100 recepten die in 100% Puur staan beschreven bevatten uitsluitend natuurlijke, onbewerkte ingrediënten, zoals verse groenten, fruit, noten, zaden en vis. Wat Dayenne met deze recepten vooral wil laten zien is hoe je met volwaardig natuurvoedsel een goede gezondheid kunt bereiken en in stand houden. Bovendien is het kookboek zeer kleurrijk geïllustreerd en zijn alle veelal eenvoudige recepten voorzien van handige pictogrammen in verschillende kleuren zodat je in één oogopslag kunt zien welke bekende allergenen (ei, visolie, noten, graanvrij Paleo en geiten- of schapenzuivel) de recepten bevatten. Door deze eenvoud en toegankelijkheid is het 100% Puur bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen die gezond én lekker willen eten volgens orthomoleculaire principes.

Dayenne Bos: 100% Puur
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Aantal pagina’s: 196
ISBN10: 9045210630
ISBN13: 9789045210636

Share:

Geef een reactie