Vegetarische wraps met verse tuinkruiden

Deze vegetarische wraps zijn bereid met pompoenzaad paté, gemarineerde groenten en veel verse tuinkruiden. Laat je niet afschrikken door de lengte van dit recept, want de wraps zijn vrij eenvoudig te maken en ze smaken onovertroffen lekker!

Ingrediënten voor de wraps:
– 1 pak wraps
– een handvol vers slablad.
– 3 roma tomaten.

Ingrediënten voor de pompoenzaad paté:
– 2 teentjes knoflook.
– 1½ kop pompoenzaad (4-6 uur laten weken, daarna uit laten lekken en afspoelen).
– ½ kop paranoten.
– ½ kop citroensap.
– ½ kop olijfolie.
– ¾ theelepel Himalaya zout.
– ¼ kop peterselie.
– ¼ kop basilicum.
– ¼ kop dille.

Bereiding van de pompoenzaad paté:
1) Plaats het knoflook in uw food processor (een handmatige hakmachine met s-blad vorm) om fijn gehakt te worden.
2) Voeg de paranoten toe, tot ze ook fijn gehakt zijn.
3) Overgiet het geheel met het citroensap tot het geheel een soort crème heeft gevormd.
4) Voeg de pompoenzaden, de olijfolie en het zout toe aan het geheel en ga door met hakken en vormen van een paté-achtige substantie.
5) Hak als laatste de kruiden (peterselie, basilicum en dille) fijn en schraap het geheel samen in een kom.

Ingrediënten voor de gemarineerde groenten:
– 2 kopjes baby spinazie.
– 2 theelepels olijfolie.
– 2 theelepels citroensap.
– 1½ kopjes geraspte wortelen.
– ¼ kop uien (erg fijn gesneden).
– ¼ theelepel Himalaya zout.
– een snufje zwarte peper naar smaak.

Bereiding van de gemarineerde groenten:
1) Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix het geheel goed zodat de smaken zich goed mengen.

Bereiding en samenstellen van de wraps:
1) Leg de wrap klaar om gevuld te worden.
2) Smeer ongeveer 6 theelepels (of naar wens) van de paté over ¾ van de wrap (het binnenste deel) uit. Houdt rekening met het feit dat u de wrap nog wilt oprollen. Smeer daarom niet op de buitenste randen om morsen te voorkomen.
3) Leg hier slablad op naar wens en top het geheel af met een paar schijfjes tomaat en een halve kop van de gemarineerde groenten.
4) Rol de wrap op zoals u dat doet met een burrito. Vouw daarom eerst de top en bodem en dan de rest en klaar is uw wrap!

, , , , , , , ,
advert

6 Responses to “Vegetarische wraps met verse tuinkruiden”

  1. Moppie Says:

    Mijn man mag geen tarwe, waar zijn die wraps van gemaakt?

    Reply

  2. Tanja Says:

    Het is heerlijk! Dit zal ik zeker vaker maken.

    Reply

  3. ineke Says:

    en waar zijn deze te bestellen/te verkrijgen. Geldt ook voor de oosterse wraps. en hoeveel koolhydraten zitten erin?

    Reply

  4. Alice Says:

    Wow, wat zijn deze lekker! De niet vegetariërs onder ons zaten er van te smullen! Maak ze binnenkort weer.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegetarische wraps - de basis voor eindeloos variëren! - 2 januari 2013

    […] recepten en dat zijn er in dit geval ook weer twee, zoals tevens gebruikelijk is. Die hebben we hier en hier voor u geplaatst en daarmee sluiten we dit blog af. Natuurlijk is het mogelijk om met deze […]

Leave a Reply