Gemarineerde paddestoelen met Pesto

23 juni 2011

Rauwe avondmaaltijden

Vorige week was ik op vakantie in Kroatie. Echt genieten om daar de eigen gemaakte olijf olie en wilde honing te proeven. We werden verrast door dit heerlijke recept: Gemarineerde paddestoelen met Pesto.

Voor dit recept is het handig om een Dehydrator te hebben, maar het kan ook zonder.

Je hebt nodig voor 2 personen:

De paddestoelen ; 6 kastagne champions of 2 grote portobello’s.

Marineer deze 3 uur in de dehydrator door de steel eraf tehalen en een scheutje shoyu in de holte te gieten. De buitenkant rijkelijk bestrijken met een extra vierge olijfolie.

Mocht je geen dehydrator hebben, week de paddestoelen dan in een bakje met een mengsel van olijfolie en shoyu. na 30 min worden ze ook zacht en smakelijk. Daarna vul je ze met een lekkere pesto. garneren met een paar plakjes tomaat.

Hier is het recept voor de Pesto:

1/2 kop peterselie of koreanderblad
2 takjes basilicum
1  teen knof
1 el olijf olie
1 kop Europese pijnboompitten, geweekt (chinese hebben soms een rare nasmaak)
1 tl zout en 1/2 tl peper.

Gebruik een keukenmachine of blender om tot een fijne smeuige saus te maken.

Eet smakelijk!

Op de foto staat ook gemarineerde zoete aardappel chips – deze maak je ook in de de dehydrator met een beetje olijfolie en zout.

Groet,

Gaja

 

advert

No comments yet.

Leave a Reply