De geheimen van vitamine B17 in abrikozenpitten

25 september 2012

Abrikozenpitten

Abrikozen, overheerlijk, gezond en niet te versmaden op een heerlijke zonnige zomerdag. Een fruitsoort die in onze tegenwoordige tijden niet meer weg te denken is uit de schappen van de plaatselijke groenteboer, supermarkt, toko’s en biologische winkelketens. Iedereen kent ze wel en menig mens is verzot op en totaal verkocht aan deze heerlijke fruitsoort.

Wat zijn abrikozenpitten en waar komen ze vandaan?

In dit blog gaan we ons met name focussen op de bijzonder heilzame en krachtige werking van de abrikozenpitten, die zeer bijzonder eigenschappen hebben, die al menig mens het leven hebben gered. Dat klinkt op zich erg wonderbaarlijk, omdat de meeste mensen geen weet hebben van de bijzondere heilzame krachten van deze pitten, maar toch is dit echt een feit en is dit een zeer bijzondere vruchtsoort wat betreft de krachtige heilzame eigenschappen van abrikozenpitten. Om te beginnen gaan we echter eerst een stukje informatie voor u uitwerken omtrent de abrikoos zelf. Zoals gewoonlijk, gaan we in het eerste deel van ons blog wat dieper in op een stukje geschiedenis en afkomst van het door ons behandelde blog onderwerp. Gaat u er gewoon lekker voor zitten en neemt u deze informatie in alle rust op, zodat u er mogelijk in de toekomst nog baat bij gaat hebben. U kunt natuurlijk altijd ons blog er nog eens op naslaan als u het vergeten bent, wat ten allen tijde mogelijk is op onze website op www.superfoodleven.nl

Goed, zoals gezegd gaan we beginnen met een stuk informatie over de abrikoos. Deze wordt in het Latijns ook wel ‘Prunus armeniaca’ genoemd en behoort tot de ‘Prunus’ familie. De oorsprong van deze familie is heden te dagen niet echt meer te achterhalen, omdat er in de oertijd al varianten van bekend waren en deze destijds veelvuldig zijn gecultiveerd en mogelijk ook zijn gekruist. Het deel ‘armeniaca’ in de naam verwijst, zoals sommigen onder u mogelijk zullen vermoeden, inderdaad naar het land bekend met de naam Armenië. Het is mogelijk het gebied waar de abrikoos het langst ter wereld wordt gekweekt en wordt vaak beschouwd als de oorsprong of bakermat waar deze overheerlijke vrucht van afkomstig is. In onze huidige tijden zijn er maar liefst 50 verschillende varianten van abrikozen afkomstig uit dit land, terwijl de meeste mensen niet eens weet hebben van het feit dat er meer dan één soort bestaat. Naast de speculaties dat de abrikoos uit Armenië afkomstig zou zijn, zijn er ook aanwijzingen dat deze vruchtsoort oorspronkelijk uit China afkomstig is, terwijl weer andere bronnen India als punt van oorsprong aanwijzen. Hoe dan ook, het moge ondertussen duidelijk zijn dat het gaat om een vruchtensoort van Aziatische afkomst en dat deze tot maar liefst 3000 voor Christus (en mogelijk zelfs nog eerder) al rijkelijk geteeld en geconsumeerd werd. Abrikozen deden rond 100-50 jaar voor Christus hun intrede in Griekenland en  andere Europese landen. Dit was mede dankzij Alexander de Grote en generaal Lucullus, die van Romeinse afkomst was. Ook in het oude Perzië, wat tegenwoordig bekend staat als Iran, kent men deze vrucht al vele eeuwen. Hier werd de vrucht vooral veel geconsumeerd in gedroogde vorm op de oude handelsroutes, die vaak door zeer droog en dor landschap trokken. Ook in Egypte en andere landen in het Midden-Oosten is het gebruikelijk om deze, alsook andere vruchten te drogen, alvorens deze te consumeren. Kijk maar naar de voorbeelden van dadels en vijgen die overal in gedroogde vorm te koop aangeboden worden. Hetzelfde geld ook voor rozijnen, wat niets anders zijn dan gedroogde druiven en ook bijzonder veel gegeten worden in deze landen. Uiteindelijk is de abrikoos ook over geheel Europa verspreid en waren het de Spanjaarden die deze vrucht naar ‘de nieuwe wereld’ hebben getransporteerd en aldaar hebben geïntroduceerd. Tegenwoordig komt een zeer groot deel van de geëxporteerde abrikozen uit de Verenigde Staten en wel uit Californië. Een klein deel wordt geproduceerde in Washington en Utah. Australië is ook één van de grootste producten ter wereld, met name Zuid-Australië. Turkije is echter de grootste producent van abrikozen, op de hielen gevolgd door Oezbekistan en Iran. Ook Nederland kent ondertussen al heel wat jaren abrikozenteelt en we hebben zelfs onze eigen rassen, die ook naar het buiteland worden geëxporteerd.

Er bestaat een mooi gezegde, wat wij in Nederland ook kennen voor de appel. ‘Een abrikozenboom zal niet ver van de moederboom groeien’. Dit houdt verband met het feit dat de abrikozenboom bijzonder gevoelig is voor de gesteldheid en met name voor de zuurtegraad van de bodem en een hele specifieke pH-waarde nodig heeft om goed te kunnen gedijen. Deze pH-waarde mag alleen variëren tussen 6.0 en 7.0. Daarnaast verkiest de abrikoos om in grond te gedijen met een hoge vochtigheidsgraad. Abrikozenbomen zijn in staat om zichzelf te bevruchten en hebben dus geen pollinatie nodig door bijen of door andere bomen, op enkele varianten na die bekend staan onder de namen ‘sungold’ en ‘moongold’. Deze twee soorten kunnen elkaar wel weer bevruchten. Abrikozen zijn bijzonder vatbaar voor ziekten, wat erg jammer is en waardoor er meestal op grote schaal gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen, om op die manier de oogst veilig te stellen. Waarschijnlijk hoeven we u niet meer op de gevaren van dit soort middelen te wijzen en daarom beperken we ons tot het advies om uw groenten en fruit biologisch in te kopen. Abrikoosbomen kennen zelfs een vorm van kanker, waaraan ze kunnen sterven, evenals ze kunnen sterven aan een bijzonder grote waslijst aan verschillende soorten schimmel, rot, virussen, bacteriën en andere ziektebeelden. Deze ziekten zijn vaak het gevolg van monocultuur en het gebruik van kunstmest en andere niet natuurlijke productiemiddelen die worden ingezet om de bomen tot maximale opbrengst te pushen. Dit zijn onnatuurlijke processen waar de abrikozenbomen bijzonder zwaar onder lijden en het is dan ook geen wonder dat dit soort welvaartziekten zelfs bij planten en bomen de kop op beginnen te steken en niet meer tot ons mensen beperkt zijn en blijven. Een ander feit wat misschien nog wel interessant is om te vermelden, is het feit dat de abrikozenpitten rondom de Middellandse Zee, alsook in Centraal Azië zo bijzonder zoet zijn, dat ze vaak als goedkope vervanging van amandelen worden gebruikt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan in allerlei variaties van de Italiaanse drank Amaretto. Dit is natuurlijk wederom een prachtig voorbeeld van hoe u als klant bij de neus wordt genomen en wederom niet het product geleverd krijgt, waar u echter wel voor betaald heeft. Dit geld verder ook voor de meeste producenten die beweren amandelolie op de markt te brengen, wat wederom in bijna alle gevallen niet waar is en waar de olie van geperste abrikozen in aanwezig is. Tot slot willen we afsluiten met het noemen van het feit dat één van de mooist klinkende instrumenten ter wereld, ook uit Armenië afkomstig, uit het hout van de abrikozenboom wordt gemaakt. Dit instrument heet ook wel de duduk en heeft een bijzonder mooie, warme en melancholische klank. Eén van de grootste artiesten die dit instrument wereldwijd bekend heeft gemaakt, is Djivan Gasparyan.

Wat doen abrikozenpitten?

Na dit eerste deel met een stukje informatie over de abrikoos zelf, gaan we in dit deel van het blog dieper induiken op de specifieke kwaliteiten van de abrikozenpit, die wel heel bijzondere en krachtige eigenschappen bezit. Raar is het eigenlijk, dat wij als mens, zoals wel vaker, over het algemeen totaal niet bekend zijn met de bijzonder eigenschappen van dat specifieke deel van ons voedsel dat altijd eindigt in de vuilnisbak. Dat is toch eigenlijk wel een bizarre realisatie, al helemaal als we ons beginnen te beseffen dat dit altijd maar weer weggegooide deel van de abrikoos in staat is om ziektebeelden te genezen waar tegenwoordig het leeuwendeel van de bevolking in ons land, alsook daarbuiten, aan sterft. Eén van de meest bijzonder eigenschappen van de abrikozenpit is namelijk het feit dat het een zeer sterk en geducht wapen kan zijn tegen het welvaartverschijnsel en ziektebeeld kanker. Op dit moment is dit het meest gevreesde en meest voorkomende ziektebeeld ter wereld, samen met hart- en vaatziekten. De prognoses op dit moment zijn dat binnen de komende jaren ongeveer een kwart (of meer !) van de wereldbevolking aan kanker zal gaan sterven, als wij niet heel snel onze levensstijl en onze voedingsgewoonten gaan veranderen. Op dit moment zijn deze getallen al actueel in vele delen van de Westerse wereld, wat een schrikbarend en alarmerend feit is. Het leven wat wij in deze moderne tijden leven is een vorm die zo ongezond is en waar zo veel factoren bijdragen aan het vormen van een welvaartziekte als kanker, dat er bijna geen ontkomen meer aan is, of men moet 24 uur per dag bezig zijn met gezonde voeding, het proberen zich te weren tegen allerlei vormen van vervuiling, zoals milieu en elektromagnetische vervuiling en allerlei vormen van mentale en fysieke stress. Deze vormen samen de grootste bedreigingen voor onze gezondheid en leiden tot bizar hoge percentages zieke mensen in onze huidige maatschappij. Toch is er altijd weer hoop aan de horizon en de ontdekking dat abrikozenpitten mogelijk één van de krachtigste middelen tegen kanker kunnen zijn is bijzonder hoopvol. De bewijzen dat dit middel werkt stapelen zich ondertussen op en menig mens heeft ondertussen de levensreddende en heilzame werking van abrikozenpitten ondervonden. We gaan in dit deel van het blog eens nader onderzoeken waar dit precies door komt en welke specifieke voedingsstoffen, ook wel nutriënten genaamd, hier precies voor verantwoordelijk zijn.

Na hier enigszins onderzoek naar te hebben gedaan, wordt het al vrij snel duidelijk dat er meerdere nutriënten aanwezig zijn in abrikozenpitten, die deze bescherming tegen kanker kunnen bieden aan de consument. Eén van die stoffen is een B-vitamine die wel bekend staat onder de naam B17. Vitamine B17 is een vitamine soort die ook voorkomt in de eerder genoemde (bittere) amandelpitten. Deze vitamine staat ook wel bekend onder de naam ‘amygdaline’ en is een glycoside. Deze stof werd in 1830 voor het eerst geïsoleerd door de wetenschappers Pierre-Jean Robiquet en Antoine Boutron-Charlard. Ook andere soorten die tot de familie van de ‘prunus’ behoren, blijken deze stof te bezitten. Het is hedendaags nog steeds in onderzoek of deze stof echt in staat is om kanker te genezen in het menselijke lichaam, maar de wetenschap is er ondertussen in ieder geval wel uit dat deze stof in vitro zeker in staat is om kankercellen compleet te vernietigen en dan met name prostaatkankercellen. Toch is het niet helemaal correct om te stellen dat amygdaline een vitamine is en ook de daar vanaf geleide variant ´laetrile´ is dat niet. Het is echter een vitamine genoemd en wel een B-vitamine, omdat de eigenschappen zeer deden denken aan de eigenschappen van vitamine-B complex. Amygdaline of laetrile wordt binnen de alternatieve gezondheidswereld als één van de wonderen der natuur beschouwd, terwijl de reguliere gezondheidszorg dit als de grootste onzin ter wereld afdoet en het hier geld aan verdienen zelfs de meest lonende fabel uit de alternatieve gezondheidszorg noemt. Dit impliceert dat dit allemaal op een fabel zou berusten en alleen zou zijn bedacht om geld mee te verdienen. Laten we daarbij ons goed in het achterhoofd houden, dat de mensen en instituten die dit beweren, zelf bekend staan om hun leugenachtige houding ten opzichte van gezondheid en dit mensen en bedrijven zijn die gefinancierd worden door de farmaceutische industrie. Er is geen industrie waar zoveel geld mee gemoeid gaat als de farmaceutische industrie, die zelfs de omzetten van de wapen- en olie-industrie ver achter zich laat. Het moge dan ook duidelijk zijn hoe er vanuit deze industrie gelobbyd wordt, om alles wat maar een bedreiging kan vormen voor hun inkomsten, met de grond gelijk te maken. Hiervoor wordt geen enkele tactiek geschuwd. We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen wat voor enorme financiële belangen er verbonden zijn met de hele kankerindustrie (met een omzet van maar liefst 200 miljard euro per jaar !) en het feit dat een simpele abrikozenpit zo’n ziekte kan genezen is natuurlijk het allerlaatste waar deze industrie op zit te wachten en baat bij heeft. Het is met name het feit dat het hier gaat om een stof die natuurlijk is en daarom niet te patenteten is, dat de farmaceutische industrie geen interesse heeft om dit middel als geneesmiddel op de markt te brengen. Ze kunnen er namelijk minder geld aan verdienen en er geen exclusiviteitsrechten op uitoefenen. Dit is vaak de hoofdreden waarom deze industrie dit soort middelen niet aanprijst, gebruikt en verkoopt. Vaak gaat het echter nog een stap verder en steekt men letterlijk miljoenen en campagnes die zelfs het tegendeel  beweren en alle echte bewijzen met disinformatie en valse informatie te lijf gaan, om op die manier dit soort middelen in discredit te brengen en om te proberen hun eigen inkomsten uit farmaceutische producten veilig te stellen. Om dit laatste te bereiken schuwt deze industrie geen enkel middel en verlaagt zich keer op keer weer tot onmenselijke praktijken, waarmee miljoenen mensenlevens in de gevaar worden gebracht.

Er zijn vele voorbeelden te vinden, zelfs op het internet, van mensen die via verklaringen duidelijk maken dat hun leven duidelijke gered is door het consumeren van abrikozenpitten en zij er anders niet meer waren geweest. Er zijn zelfs aanwijzingen in de geschiedenis dat abrikozenpitten al in de 5e eeuw na Christus gebruikt werden voor het bestrijden van cel mutatie in het menselijke lichaam. In 1700 werd abrikozenolie in Engeland ook al om dezelfde redenen gebruikt, met name om tumoren, gezwellen en maagzweren te bestrijden. In 2005 ontdekten Koreaanse wetenschappers dat abrikozenpitten met name erg sterk werkzaam zijn tegen het vormen van prostaatkanker, iets wat ook uit in vitro onderzoeken bleek in het Westen. Vitamine B17 is één van de hiervoor verantwoordelijke stoffen en een vorm van nitriloside. Het komt niet alleen veel voor in abrikozen- en amandelpitten, maar ook in de pitten van peren, appels, kersen en perziken. Daarnaast komt het bijvoorbeeld ook voor in gierst, cassave, sorghum, mais, lijnzaad en verschillende grassoorten. In totaal zijn er zo’n 1200 gewassen ontdekt waar deze vitamine soort in voorkomt. Er zijn veel verschillende verhalen die rondgaan omtrent het gebruik van abrikozenpitten en deels daarvan zijn ontstaan met betrekking op het aanwezig zijn van cyanide en benzaldyhide. Deze stoffen komen inderdaad voor in abrikozenpitten en zijn onder bepaalde omstandigheden giftig en in afdoende hoeveelheden zelfs dodelijk. Dit is als deze stoffen in ongebonden vorm voorkomen, wat in abrikozenpitten echter niet het geval is. Toch heeft de farmaceutische industrie het feit dat deze stoffen voorkomen in abrikozenpitten onmiddellijk aangegrepen om valse geruchten te verspreiden dat het eten van abrikozenpitten mogelijk giftig en zelfs dodelijk kan zijn. Dit is volgens vele bronnen een regelrechte leugen, want zoals gezegd, komen deze stoffen niet in ongebonden vorm voor in deze pitten. Daarom is er dus geen enkel gevaar voor ons lichaam. Daarnaast bezit ons lichaam zelf ook nog eens enzymen die in staat zijn om deze stoffen aan moleculen te binden en ze daardoor onschadelijk te maken. Dit doet ons lichaam door ze te verbinden met zwavelmoleculen. Hierdoor verandert de stof in een cyanaat, wat een totaal onschadelijke en neutrale stof is en die ons lichaam gemakkelijk via de urinewegen verlaat. Het interessante aan amygdaline in combinatie met een speciaal enzym dat alleen in kankercellen voorkomt (bèta-glucosidase), is het feit dat dit enzym nu juist wel voor het vrij uiteen vallen van de amygdaline moleculen weet te zorgen. Hierdoor komen de net eerder genoemde stoffen cyanide en benzaldyhide vrij, wat in dit geval echter bijzonder wenselijk is. Dit omdat deze twee stoffen een giftige reactie veroorzaken die op dat moment de kankercellen vernietigd, maar verder nergens elders schade aanricht en zich in dit proces verbind met de kankercellen en daardoor dus onschadelijk wordt. Hierdoor biedt amygdaline ons lichaam dus een bijzonder sterke bescherming tegen het verder ontwikkelen van kolonies aan kankercellen in ons fysieke lichaam. Er zijn wereldwijd veel alternatieve artsen de het genezen van kanker met percentages tot maar liefst 85% weten te bewerkstelligen. Dit geld wel voor mensen die hiervoor geen chemotherapie hebben ondergaan en geen farmaceutische zware en giftige medicatie hebben ingenomen, vaak gedurende meerdere jaren. De genezingspercentages met abrikozenpitten voor deze laatste groep ligt desondanks toch nog rond de 15%,  wat al stukken hoger is (maar liefst 10% !) dan de hoeveelheid mensen die geneest na farmaceutische medicatie en/of chemotherapie.

Een andere stof die veel voorkomt in abrikozen, en zelfs meer dan in welke andere voedingsbron in het Westen dan ook, is de stof die we kennen onder de naam ‘carotenoïden’. Ook is dit een stof die naamsbekendheid geniet als één van de meest krachtige antioxidanten. Antioxidanten bieden ook een uitzonderlijke sterke bescherming tegen cel mutatie en kankervorming in ons lichaam. Zij doen dit door ons lichaam te beschermen tegen de zeer gevreesde en uiterst destructieve vrije radicalen. Deze vrije radicalen zijn eigenlijk zuurstof radicalen die proberen om een verbinding aan te gaan met de moleculen in ons lichaam. Door zich met deze moleculen te verbinden, zijn zij in staat om deze te beschadigen door mutatieprocessen, wat uiteindelijk leidt tot beschadiging van cellen, alsook mogelijk tot de mutatie en beschadiging van D.N.A. in ons lichaam. Het beschadigen van een paar lichaamscellen is één ding, maar het beschadigen van ons D.N.A. is een zaak van een geheel ander niveau. Hiermee brengen we niet alleen onszelf in gevaar, maar ook ons mogelijke toekomstige nageslacht. De vernietigende effecten van vrije zuurstofradicalen zijn het gemakkelijkst te vergelijken met de schadelijke gevolgen van de reactie die zuurstof heeft op verschillende metalen. We kennen dit als het verschijnsel roest en het zal een ieder bekend zijn wat voor gevolgen dit kan hebben voor de meest krachtige en indrukwekkende metalen constructies. Het roest, ondanks dat het langzame processen zijn, is uiteindelijk in staat om het metaal geheel te doordringen en poreus te maken, waardoor het bijzonder gemakkelijk afbreekt in vergelijking met de oorspronkelijk hoedanigheid van het materiaal. Dit geld ook voor ons lichaam, al vormen deze vrije radicalen in ons lichaam dan met name kankercellen en kolonies aan, die van binnen uit langzaam ons lichaam beginnen te verteren en vernietigen. Dit is een uiterst onwenselijke situatie en de aanwezigheid van de bijzonder grote hoeveelheid carotenoïden in abrikozen zijn wat dat betreft dan ook een fijne uitkomst tegen deze bijzonder agressieve welvaartziekte. Verder zijn carotenoïden ook uitzonderlijk effectief in het uitbalanceren van onze cholesterol niveaus. Ze verlagen met name het gehalte aan L.D.L. cholesterol in ons lichaam, wat ongezond cholesterol is. Daarmee verlaagt de abrikoos dus het risico op hart- en vaatziekten in ons lichaam, wat samen met kanker de twee grootste doodsoorzaken ter wereld zijn.

Naast deze eigenschappen werd met name in het oude China de abrikoos zelf veelvuldig ingezet voor het ontgiften van het menselijke lichaam. Abrikozen hebben volgens deze oude tradities een sterk ontgiftend effect. Ook werden ze veelvuldig gebruikt om de dorst te lessen en voor het uitbalanceren en herstellen van de juiste hoeveelheden lichaamsvocht. Andere toepassingsmogelijkheden zijn mogelijk door de grote hoeveelheid aanwezige voedingsvezels in abrikozen. Deze vezels zijn ideaal om de spijsverteringsprocessen af te remmen, waardoor men minder snel het gevoel weer krijgt vol te zitten en daardoor de eetlust afgeremd wordt. Ook krijgen hierdoor de darmen meer tijd de voedingsstoffen beter op te nemen in het lichaam. Tevens helpen deze vezels tegen vervelende verschijnselen als constipatie, al is het in dit geval wenselijk om gedroogde abrikozen te eten. Al met al spreken we hier wederom van een zeer krachtige superfood met bijzondere krachten, met name op het gebied van het bestrijden van cel mutatie en kanker. Wederom zijn we trots om dit product aan u als klant aan te kunnen bieden en we hopen hiermee een stevige bijdrage te kunnen leveren aan uw persoonlijk gezondheid en bij het voorkomen en/of bestrijden van verschillende ziektebeelden.

Waar kan ik abrikozenpitten kopen?

Abrikozenpitten zijn een product wat niet voor elke klant even gemakkelijk te koop is, of deze klanten moeten creatieve doe-het-zelvers zijn en deze pitten bewaren uit de verse varianten. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, al is de kwaliteit van elke abrikoos niet altijd even goed en worden de pitten die als zodanig verkocht worden, vaak om hun specifieke kwaliteit geselecteerd. Om dit product aan te schaffen is het over het algemeen het meest raadzaam om direct naar uw plaatselijke raw food en superfood winkel te gaan, omdat abrikozenpitten niet in uw supermarkt te koop zijn, behalve als de verse variant. Daarnaast is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om uw plaatselijke natuurreformzaak of biologisch winkel te bezoeken, maar de kans om dit product als hoge kwaliteit abrikozen pitten aan te treffen is vaak klein, al zijn hier uitzondering op, afhankelijk van de kennis en product prioriteiten die deze winkels in uw omgeving stellen. Ook online zijn er een redelijk aantal gespecialiseerde webwinkels die dit product te koop hebben in hun selectie, waarvan een groot aantal webwinkels zelfs alleen in dit product gespecialiseerd zijn. Ook vindt u online een groot scala aan raw food en superfood webwinkels die dit product aan u als klant aanbieden. Wij hebben ook zo’n prachtige winkel voor u ontworpen, waar u 24 uur per dag en 7 dagen in de week uw bestelling bij ons kunt plaatsen. Wij dragen er vervolgens zorg voor dat deze bestelde producten zo snel mogelijk bij u thuis worden bezorgd. Dit duurt over het algemeen maximaal 1-2 werkdagen. Tot slot willen we nog toevoegen dat het ons kenmerk is dat wij onze producten niet alleen snel bij u thuis laten bezorgen, maar wij staan tevens bekend om het feit dat onze producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Dit omdat we het tot onze allergrootste prioriteit hebben gemaakt om alleen de allerbeste en hoogst kwalitatieve producten te leveren aan onze klantenkring. Er wordt ook in het wereldje van raw food en superfoods stevig gekonkeld met de kwaliteit van producten, want helaas heeft ook in dit specifieke marktsegment niet iedereen de wensen en de belangen van de klant hoog in het vaandel en zijn een aantal bedrijven slechts uit op winstbejag. Natuurlijk moet iedereen zijn of haar boterham verdienen, maar in onze optiek mag dit absoluut niet ten koste gaan van de belangen van onze klandizie en mag dit ook niet het geval zijn ten opzichte van de kwaliteit van de producten. Tenslotte is het zo dat tevreden klanten ook terug komen en dat is nou net waar het ons om gaat. Klanten tevreden houden, zodat ze inderdaad terug komen, omdat ze tevreden en goed geholpen zijn. Dat is goed voor hun gezondheid en voor onze omzet en op die manier creëren we een win-win situatie, wat de kern vormt van onze bedrijfspolitiek. Deze werpt zeer zeker vruchten af, want we mogen ons verheugen op een immer groeiende klantenkring van uiterst tevreden klanten en hopen dat we u als lezer van dit blog daar ook toe mogen (gaan) rekenen.

Hoe kan ik abrikozenpitten eten?

Als u het woord abrikozenpitten hoort, zult u mogelijk verbaasd staan over het feit dat deze te consumeren zijn. Dit is zoals u ongetwijfeld weet en zelf ook doet, een product wat altijd weggesmeten wordt en ook niet echt aantrekkelijk oogt als consumptieproduct, in verband met de extreme hardheid van de abrikozenpitten. Toch is het mogelijk om deze door langzaam te kauwen, beetje bij beetje te verorberen. Wel is het raadzaam om daarbij de buitenste laag van de  pit te verwijderen, waardoor de zachter binnenkant beschikbaar wordt. Ook is het tevens raadzaam om de kleinere varianten te nemen, zodat u niet op een enorme pit aan het kauwen blijft, wat uiterst oncomfortabel is. Het is ook mogelijk de abrikozenpitten te breken of pletten, wat het consumeren nog makkelijker maakt. Een andere en iets gemakkelijkere manier van consumptie is mogelijk als u thuis een professionele Vitamix blender thuis heeft staan. Deze hebben zoveel kracht dat het mogelijk is om allerlei noten, zaden en pitten te vermalen tot een poeder. Dit poeder is daarna natuurlijk weer bijzonder gemakkelijk te verweren in allerlei vormen van rauwe zuivelproducten, shakes, lassies en smoothies. Het is mogelijk dit poeder in allerlei koude dranken te verwerken door het er simpelweg doorheen te roeren. Ook is het mogelijk dit te verwerken in allerlei rauwe varianten van toetjes en lekkernijen, zoals rauwe taarten, gebak en dergelijken. Een andere optie is om dit poeder simpelweg door verschillende varianten van salades te strooien, wat mogelijk lekker is in combinatie met andere soorten fruit en groenten. We hebben hier en hier voor u een tweetal smoothie recepten geplaatst, zodat u een beetje een idee krijgt van de toepassingsmogelijkheden van abrikozenpitten.

, , , , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

advert

47 Responses to “De geheimen van vitamine B17 in abrikozenpitten”

  1. rik van uden Says:

    waar kan ik biologisch abrikozenpiteen bestellen?

    Reply

  2. lokmani Says:

    Beste
    Ik zouw graag abrikozenpit bestellen.
    Graag meer uitleg prijs.
    mvg Rifat

    Reply

  3. anne Says:

    Wel vermelden dat bij onderzoek onder mensen dus niet in vitro (reageerbuis) de pitten helemaal niet hebben geholpen bij prostaatkanker. Ook in de mayokliniek (VS) bleek uit onderzoek dat mensen die ongeneeslijk ziek (kanker) zijn verklaard waarbij 1 groep wel en 1 groep geen pitten kreeg dat er geen enkele verbetering optrad bij de mensen die el de pitten kregen. De gropen beleken indentiek resultaten te geven. Wel een verhoogde waarde op cynanide in het bloed. Ook is niemand erover eens wat nu de juiste formule zou zijn om het te gebruiken. Wie weet heeft het een positieve werking, dat zou prachtig zijn maar wel graag in een artikel alle informatie die bekend is geven en niet alleen het positieve want maak je aan het feit schuldig waar de farmaceutische industrie van wordt beschuldigd. (achterhouden van informatie). Als je dit soort infromatie ook verstrekt maakt het alleen maar sterker want ieder weet dan tenmisnte aar je aan begint. Referenties naar wetenschappelijke artiekelen over de werking van cynanide maakt het ook sterker. Het is maar een advies…

    Reply

    • Jaap Says:

      Klopt Anne, ik heb 2 maanden lang 100 pitjes per dag gegeten om PSA omlaag te brengen. Resultaat: PSA waarde precies hetzelfde gebleven.

      Reply

  4. Piet Says:

    Anne:

    Referenties naar wetenschappelijke artikelen zijn moeilijk te geven. Alle in vivo en patientenstudies zijn in opdracht van de farmaceutische industrie gedaan. Positieve bevindingen zijn meteen in de doofpot gedaan. lees ook de affaire op het Sloan kettering instituut. Inmiddels zijn er wel in vitro studies die positieve resultaten geven, maar voor patientenstudies zijn we helaas overgeleverd aan een instantie die niet als prioriteit heeft ons te genezen maar om ons zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen. Helaas zullen we het voorlopig bij getuigenissen van patienten moeten doen, waardoor het moeilijk wordt om het effect van ViTB17 in genezingspercentages uit te drukken, en is het ook niet mogelijk om een goede bijsluiter te maken. Deze is overigens wel opgesteld door cees Kuijper (zie zijn forum), maar is dus ook niet onafhankelijk getest.

    Reply

  5. Jos Says:

    Ik heb al enkele ooms en tantes verloren aan die rot ziekte.
    En in 1990 kreeg mijn vader longkanker, de hele familie stond op de kop.
    Er volgenden chemo’s met gevolg, dood ziek en na enkele behandelingen werd mijn vader kanker vrij verklaart.
    Dat was een reden voor een feestje.
    Opdat moment was mijn vrouw zwanger.
    08-07-1991 werd mijn eerste dochter geboren.
    Vijf a zes maanden later kreeg mijn vader last van zijn buik en hevige hoofd pijnen.
    Na de onderzoeken in het ziekenhuis bleek hij vol te zitten met darmkanker en tumor in zijn hoofd.
    Op 18-06-1992 overleed mijn vader aan zijn ziekte, een kleine maand voor mijn dochters eerste verjaardag.
    September 1997 kreeg mijn schoonvader te horen dat hij prostaat en darmkanker heeft.
    Mijn vrouw en haar zus hebben hem volledig verzorgt van het begin tot het einde en ik maakte het mee van dichtbij.
    Je ziet een sterke man weg kwijnen, net zoals bij mijn vader.
    Hij wou geen chemo kuren en hij overleed al op 04-01-1998
    In februari 2005 kreeg mijn schoonmoeder te horen dat ze long en botkanker heeft.
    Chemo’s heeft ze niet gehad, wel een paar bestralingen voor de pijn.
    We hebben haar in huis genomen en haar verzorgt tot aan haar einde en dat was echt heel erg zwaar maar we zijn wel dankbaar dat ze niet ergens in het vreemde hoefde te zijn.
    Ze overleed op 02-09-2006.

    En toen in 2007 kreeg mijn dochter haar beste vriendin ( ik beschouw haar als mijn derde dochter ) botkanker in haar linker been.
    Chemo kuren en nog eens chemo kuren, dood en de dood ziek, 41 graden koorts, op het randje van de dood.
    De kanker vlokte uit naar haar linker long en daar werd een stuk af gehaald gevolgd door chemo kuren.
    Ze had eerst een been besparing maar een jaar later werd haar been vanaf boven haar knie ge amputeert.
    Toen kreeg ze het weer in haar long en er werd tot 2x toe nog eens een stuk af gehaald.
    Wij zijn bij alle operaties geweest en hebben haar en haar ouders gesteund.

    Tijdens die periode bekeek ik een dvd van Kent Hovind, deel 2 Hof van Eden.
    Na een anderhalf uur sprak hij over de vitamine B17 die gegeten word in Pakistan bij de Hunza stam.
    Hij vertelde dat daar geen kanker voorkomt en dat dat komt omdat ze daar abrikoze kernen en bittere amandel pitten eten als snoepjes.
    De onderzoekers van de pitten kwamen er achter dat de B17 kanker cellen vernietigde en dat het een genezende werking heeft.
    Ik was het zo beu van die rot ziekte en verdrietig, dat nu ook nog dat lieve meisje er misschien dood aan gaat en als het zo door gaat als het nu ging, gaat het ook zeker gebeuren.
    Ik ben toen veel op het internet gaan surfen naar die sites van B17 en ik las één en al genezingen, hier en daar negatieve reacties maar die spreken allemaal van uit de kanker industrie en de farmaceutische industrie.
    Toen heb ik haar zus voorzichtig ge informeert over B17 en dat ik ze geen valse hoop wilde geven maar dat ze het ook even wilde be studeren wat ze er van vond.
    Ze heeft het met haar zusje door genomen en ze wilde het wel proberen, want elke keer die chemo’s en de spanningen zijn ook slopend.
    Ze was wel bang voor de blauwzuur die er in zit en toen heb ik als proef voor haar 10 pitjes per dag een week lang op gegeten, en toen viel ze me huilend in de armen toen ik een week later voor haar stond.
    Ze begon aan de B17 10 abrikoze pitjes per dag en de kanker bleef na onderzoeken weg.
    Toen na de laatste uitslagen die goed waren, dacht ze ik ben er ik stop met de pitjes.
    Een paar maand later kreeg ze uitslag dat er weer een vlek op haar long zat net zoals de vorige keren.
    Ze schrok en ging naar 5 a 8 pitjes per dag, ik heb haar gevraagd om naar 15 a 20 pitjes per dag te gaan.
    Dat deed ze en drie maanden later op 17-12-2009 kreeg ze de uitslag, er was niets meer te vinden of te zien, kanker vrij dus.
    Ook in die periode kreeg een vriend van ons Prostaatkanker.
    Hij kreeg te horen van zijn schoonzoon ( mijn goede vriend )
    Dat er een vitamine bestaat genaamd B17 en dat dat kanker kan genezen.
    Hij geloofde er niet in en ze hebben hem ge opereert en de prostaat weg gehaald…maar ze
    hebben per ongeluk een stukje een randje laten zitten.
    Toen kreeg hij van een gemeente lid van onze Kerk ook te horen van B17.
    Hij werd nieuwsgierig en hij las er van alles over en besloot om het te gaan doen
    Hij at 20 a 30 bittere amandel per dag en kreeg hoe het toeval ( toeval bestaat niet ) het ook wil op 17-12-2009 de uitslag, niets meer te vinden geen enkel spoor van kanker.
    Nu ben ik zo enthousiast over B17 dat ik niet meer te houden ben.
    Een collega van mij, die zijn vriend van 20jaar heeft kanker, een bult in zijn buik en hij eet nu 3 maanden B17 bittere amandel.
    De bult groeit niet meer, maar we moeten de uitslagen nog afwachten, wanneer dat is weet ik nog niet maar ik hou jullie op de hoogte daar van.
    Dit is mijn verhaal over ervaringen met kanker en B17.
    Ik hoop dat ik het jullie duidelijk heb kunnen uitleggen waarom ik zo gedreven ben.
    Alles van dichtbij mee gemaakt, in ziekte tot de dood en in genezing van de ziekte.
    Ze voelt haar nog steeds prima en is vol levens lust.
    Mijn vriend is ook zeel levens lustig en verkondigt ook de B17 met volle overtuiging.
    Met vriendelijke groet ceesvisje en Gods Rijke Zegen.

    Update:
    Hallo
    Hier ben ik weer met een update over mensen die aan de B17 zijn.
    Aller eerst de jongen van 20 jaar waar ik over vertelde heeft op maandag 08-03-10 de uitslag gekregen dat de kanker cellen
    ( troboflasten ) niet actief meer zijn en dat hij over één jaar pas weer terug hoeft te komen voor controle. geweldig nieuws.
    Een kennis van ons heeft borstkanker en vlekken in de longen.
    Ze is nu 6 weken aan de B17 en haar uitslag tot nu toe is dat er geen vlekken meer in de longen te vinden zijn en de dokters staan voor een raadsel, de uitslag van de borstkanker moeten we nog afwachten.
    Lieve mensen weer hele goede resultaten met B17.

    De vriendin van mijn dochter is van de week bij ons langs geweest en ze bruist van de energie en ze straalt er over, een vol bos met haar, sprankelende ogen en dat hebben we echt wel heel anders gezien bij haar.

    Reply

  6. zilla Says:

    Jos, waar kan je die bittere amendelen of abrikozenpitten met b17 kopen?? Waar heb jij vandaan? En welk dosering je moet gebruiken? Ik vind jou verhaal indrukwekkend. Thanks.

    Reply

  7. Jan Moerman Says:

    Ik ben geneigd dit te geloven, maar bij ‘Waar kan ik die pitten kopen?’ begint het verhaaltje toch wat te rammelen:
    “Wij hebben ook zo’n prachtige winkel voor u ontworpen, waar u 24 uur per dag en 7 dagen in de week uw bestelling bij ons kunt plaatsen.”, staat er te lezen, maar waar die winkel te vinden is blijft een goed bewaard geheim, blijkbaar. Bedoelen jullie abrokozenpitten.eu of gaat het om een andere site?

    Reply

  8. samia Says:

    Bedankt voor alle info.
    Abrikozenpitten kan men ook op gekruid.com bestellen zowel voor NL als BE

    Reply

  9. Marja Strijker Says:

    Waar en hoe kan ik iets bestellen?

    Reply

  10. atze Says:

    ik ben allergisch voor pitten en appels en andere vruchten , is er een manier dat ik zonder last iets dergelijks kan innemen b.v.d. Atze

    Reply

  11. Wheel Says:

    Bestel ze hier, http://www.abrikozenpitten.com/nl/8-abrikozenpitten-bestellen

    ik heb vandaag een zak binnen gekregen (1 kg).
    Preventief: elke dag 7-10 stuks, ik vind ze goed te eten, direct kauwend zonder te vermalen

    Reply

    • Ace Says:

      Als je terug gaat naar het begin van deze pagina, vind je bovenaan de webshop van deze Superfood. Ik zou het dan gewoon hier bestellen. Superfood heeft het bovenstaande uitgebreide artikel geschreven, dus ik vertrouw er ook op dat zij de juist abrikozenpitten in hun assortiment hebben. Dan ga ik liever niet naar een andere website als ik de mensen, die dit artikel hebben geschreven,vertrouw.

      Reply

    • Hannitsko. Says:

      Ik heb toch verschillend malen gelezen, dat mensen er goed ziek van worden. Is dat bij jou niet gebeurd?

      Reply

  12. leentje Says:

    Zou het echt werken? Heb een dichte famililielid die momenteel begonnen is met zuurzak dagelijks, en de blauwe bosbessen. Deze familielid is onder chemo behandeling. 2 x chemo kuren gehad daarna bestraling. Zonder enig resultaat. Hierna kwam al gauw uitzaaiing en nu alweer een andere chemobehandeling.

    Ik ben bang om het aan te raden en deze persoon te vergiftigen ipv te helpen.. Kunnen jullie mij iets aanraden.

    Groet van iemand met hoop op genezing voor iedereen die erop staat te w8en 🙁

    Reply

    • Jaap Says:

      Met dat vergiftigen valt het wel mee leentje. Ik heb net 8 weken lang 100 pitjes per dag gegeten om mijn PSA waarde omlaag te brengen ( prostaatkanker) en nergens last van gehad. Ik moet alleen er wel bij zeggen dat dit mij niet heeft geholpen. PSA waarde is gelijk gebleven.
      Maar wat bij de een wel werkt hoeft bij de ander niet zo te zijn. Iedereen reageert anders.

      Reply

      • Inge Says:

        Heb je luchtgedroogde of zongedroogde pitten gegeten?
        Dit schijnt verschil te maken namelijk

        Reply

      • Riemer Says:

        De waarde van mijn PSA heb ik verlaagd gekregen van ongeveer 6 naar 1.2 door het eten van tomaten na de constatering prostaatkanker (door prikken) ongeveer 5 jaar geleden, toendertijd een paar tomaten per dag en later tot nu gemiddeld een per twee dagen en ik word elk jaar gecontroleerd en de waarde blijft tussen 1 en 2, misschien mede door ook in de tomaat aanwezige pitjes

        Reply

  13. Inge Says:

    Hierop zijn abrikozenpitten verkrijgbaar, deze vind ik erg goed:

    http://www.deonlinedrogist.nl/jacob-hooy-abrikozenpitten-p-22038.html

    Reply

  14. Raymond Says:

    Voor veilige niet giftige Vitamine B17
    Ga dan naar http://www.cytopharmaonline.com
    Ze maken Amygdalin van abrikozen pitten als tablet en injectie vloeistof. .,ZONDER de nare bijwerking (blauwzuur); als enige in de wereld !
    betaling gaat met creditcard !
    Succes.
    Raymond.

    Reply

  15. Maria Sprengers Says:

    Hallo allemaal,

    Ik heb al 1 jaar en twee maanden ervaring met bittere bio abrikozenpitten! Helemaal geweldig!!
    1 jaar en 2aanden geleden kreeg ik te horen dat ik uitgezaaide darmkanker heb en dus niet meer te genezen!!! Radeloos was ik ik todat ik op een artikel van abrikozenpitten was gekomen. Ik dacht wat heb ik te verliezen en ben ze meteen gaan slikken!!! Geweldig resultaat! De tumormarker blijft maar dalen. In combinatie met chemo heeft het een geweldig resultaat opgeleverd. Ik boel me goed ik heb al 3 maanden geen chemo meer en de tumormarker gaat toch weer naar beneden dat wil toch wel wat zeggen! Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik voel me er goed bij!! Dit wilde ik even kwijt, misschien kan ik er mensen mee helpen, om niet op te geven als ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn, maar blijf zoeken naar mogelijk heden op alternatieve geneeskunde zoal ik dat heb gedaan. Ik wens iedereen succes.

    Reply

    • janet Says:

      Hallo,

      mag ik vragen welk merk abrikozenpitten jij gebruikt?

      Reply

    • Lieve Says:

      Maria, ik heb hetzelfde als jij. Ik zou graag weten welk merk abrikozenpitten jij gebruikt en waar ik ze kan kopen?
      Dankjewel
      Lieve

      Reply

    • Marja widlak Says:

      Mag ik U vragen welk merk abrikozenpit je gebruikt, hoeveel per dag je gebruikt en hoe je deze doseert.
      Ook moet je deze je leven lang blijven gebruiken in dezelfde dosering? Dank voor een reactie

      Reply

  16. maarten Says:

    let op dat pitten cyanide/blauwzuur bevatten, en mogelijk niet zo gezond zijn.

    Reply

  17. Ludo Says:

    Mijn dochter is overleden aan cyanide vergiftiging door jullie kwakzalvers.
    Ik ga aangifte doen tegen jullie.

    Reply

  18. Bachelor Party Ideas Says:

    thanks for sharing this article!!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Superfood Abrikoos - een heerlijke en gezonde superfood! - 13 maart 2014

    […] roer nog wel eens kan omgooien. Voor verdere informatie en werking over de abrikoospit bekijk de link hier. Je kunt abrikozen pitten tegenwoordig bij de reformwinkel halen of online bestellen. Niet alleen […]

Leave a Reply