8 bewezen voordelen van Green Juice

11 mei 2017

Groene Superfoods

Green Juice van Superfoodies is een heel uniek superfood, omdat het samengesteld is uit maar liefst 26 verschillende ingrediënten die samen alle voedingsstoffen bevatten die je elke dag nodig hebt. Met Superfoodies Green Juice krijg je meer voedingsstoffen binnen dan de meeste mensen met gewone voeding in een hele dag. Bovendien is Superfoodies Green Juice eenvoudig te bereiden, je hoeft alleen maar wat water toe te voegen en je superdrankje is klaar om opgedronken te worden. In deze blog lees je wat de 8 bewezen voordelen zijn van Green Juice.

Wat is Superfoodies Green Juice?

Superfoodies Green Juice is gemaakt van 26 verschillende soorten biologische grassen, algen, fruit en kruiden, die er samen voor zorgen dat je een zeer breed spectrum aan voedingsstoffen binnenkrijgt, veel meer dan de meeste mensen per dag uit gewone voeding halen. Dit komt omdat alle Green Juice ingrediënten unieke eigenschappen hebben en daardoor samen een zeer compleet superfood vormen.

Waarom is Green Juice zo gezond?

Superfoodies Green Juice heeft een flink aantal voordelen voor de gezondheid, waarvan minimaal 8 bovendien wetenschappelijk bewezen zijn:

  1. Het bevordert een gezonde spijsvertering

Green Juice bevat tarwegraspoeder en gerstegraspoeder, die beiden rijk zijn aan aminozuren en enzymen die een gezonde spijsvertering en opname van voedingsstoffen bevorderen. Daarnaast bevat Green Juice de probioticaculturen Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium Bifidum. Deze bevorderen de groei van ‘goede’ bacteriën en verbeteren zo de balans van de darmflora (Fooks et al., 2002[1]; Pérez-Conesa et al., 2006[2]).

  1. Het heeft kankerremmende eigenschappen

De probiotica Lactobacillus acidophilus, die in Green Juice aanwezig is, kan mogelijk het risico op bepaalde vormen van kanker verlagen en de groei van (darm)kanker afremmen. Ook andere superfoods in Green Juice, waaronder tarwegras- en gerstegraspoeder, bevatten kankerremmende stoffen die DNA schade aan cellen tegen gaan, waaronder chlorofyl. Bovendien bevat de in Green Juice aanwezige ashwaganda “withanolides” die de activiteit van NF-KappaB afremmen waarmee apoptose (celafsterving) van kwaadaardige cellen zoals kankercellen wordt gestimuleerd. Onderzoeken hebben aangetoond dat withanolides tevens antibiotische en antitumor eigenschappen hebben. Tenslotte staat matcha, een groene theesoort, bekend om haar kankerremmende werking (Wollowski et al., 2001[3]; Ferruzzi & Blakeslee, 2007[4]; Balch et al., 2002[5]; Bushman, 1998[6]).

  1. Het stimuleert spierherstel- en opbouw

Green Juice bevat veel eiwitrijke superfoods, zoals gerstegraspoeder, moringa poeder, chlorella en spirulina, die spierherstel bevorderen en spieropbouw stimuleren. Daarnaast bevat Green Juice het zwavelrijke MSM poeder, dat voor sneller herstel van spierpijn en sportblessures zorgt omdat het stug, inwendig weefsel opnieuw opbouwt met elastische zwavelverbindingen (Rana et al., 2011[7]; Lawrence et al., 1986[8])

  1. Het heeft een regulerende werking

Green Juice bevat een flinke dosis ashwagandapoeder, een adaptogeen die zowel invloed heeft op de schildklier als op de bijnieren en bijvoorbeeld de productie van T4 en T3 bij een hypothyroïdie en remt de productie van T4 en T3 bij hyperthyroïdie stimuleert. Ook de in Green Juice aanwezige gerstegraspoeder heeft een regulerende werking, met name op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte bij mensen met diabetes type-2 (Panda et al., 1999[9]; Venugopal & Iyer, 2010[10]).

  1. Het kan de symptomen van astma en allergieën helpen verminderen

Van tarwegras- en gerstegraspoeder is bekend dat ze kunnen helpen om allergieën te verminderen. Daarnaast hebben wetenschappelijke onderzoeken uitgewezen dat moringa poeder astmasymptomen en -aanvallen kan helpen verminderen (Rana et al., 2011[11]; Agrawal et al., 2008[12])

  1. Het verstrekt het immuunsysteem

De in Green Juice aanwezige probiotica B. Bifidum verbetert de mucosale barrière en verlaagt de hoeveelheid lipopolysaccharide in de darmen, wat het immuunsysteem versterkt. Daarnaast zijn tarwegras- en gerstegraspoeder rijk aan chlorofyl en antioxidanten in de vorm van carotenoïden en flavonoïden die het immuunsysteem versterken (Qiuying et al., 2009[13]; Perdigon et al., 1995[14]; Han et al., 2004[15])

  1. Het heeft een reinigende werking

Diverse superfoods in Green Juice, waaronder chlorella, spirulina, kelp poeder en matcha poeder, zijn zeer rijk aan chlorofyl. Chlorofyl reinigt de darmen en lever, maakt het bloed basisch, kan pijn verlichtend werken en versterkt mogelijk het immuunsysteem (Mason, 2001[16]; Wu et al., 2005[17]).

  1. Het helpt bij schildklierproblemen

Green Juice bevat kelp poeder, een van de krachtigste bronnen van jodium die vaak als supplement wordt genomen om een jodiumtekort op een natuurlijke manier aan te vullen (Clark et al., 2003[18]).

Superfoodies Green Juice – lekker en eenvoudig te bereiden!

Superfoodies Green Juice is niet alleen een compleet voedingsmiddel dat je gehele dagelijkse groene behoefte in één drankje bevat, misschien nog wel belangrijker is dat het enorm lekker is! Het heeft een fruit- en gras achtige smaak die doet denken aan limonade, al kun je het verder niet met gewone limonade vergelijken omdat Superfoodies Green Juice zo rijk aan gezonde voedingsstoffen is! Superfoodies Green Juice bevat geen kunstmatige toevoegingen, vulmiddelen en restjes van schadelijke stoffen zoals pesticiden. Vooral voor wie weinig tijd heeft is Superfoodies Green Juice ideaal, het gezonde drankje is namelijk heel eenvoudig te bereiden: je hoeft alleen maar wat water toe te voegen en je Green Juice is klaar om opgedronken te worden.

Referenties

[1] Fooks, L. J., and G. R. Gibson. “Probiotics as modulators of the gut flora.” British Journal of Nutrition 88.S1 (2002): s39-s49.
[2] Pérez‐Conesa, Darío, et al. “Bioavailability of calcium, magnesium and phosphorus in rats fed probiotic, prebiotic and synbiotic powder follow‐up infant formulas and their effect on physiological and nutritional parameters.” Journal of the Science of Food and Agriculture 86.14 (2006): 2327-2336.
[3] Wollowski, Ingrid, Gerhard Rechkemmer, and Beatrice L. Pool-Zobel. “Protective role of probiotics and prebiotics in colon cancer.” The American journal of clinical nutrition 73.2 (2001): 451s-455s.
[4] Ferruzzi, Mario G., and Joshua Blakeslee. “Digestion, absorption, and cancer preventative activity of dietary chlorophyll derivatives.” Nutrition Research 27.1 (2007): 1-12.
[5] Balch, Phyllis A. Prescription for herbal healing. Penguin, 2002.
[6] Bushman, Joan Louise. “Green tea and cancer in humans: a review of the literature.” Nutrition and cancer 31.3 (1998): 151-159.
[7] Rana, Satyavati, Jaspreet Kaur Kamboj, and Vandana Gandhi. “Living life the natural way–Wheatgrass and Health.” Functional foods in health and disease 1.11 (2011): 444-456.
[8] Lawrence, Ronald M.: Lignisul MSM (methylsulfonylmethane) in the treatment of acute athletic injuries
[9] Panda, S., and A. Kar. “Withania somnifera and Bauhinia purpurea in the regulation of circulating thyroid hormone concentrations in female mice.” Journal of Ethnopharmacology 67.2 (1999): 233-239.
[10] Venugopal, Shonima, and Uma M. Iyer. “Management of diabetic dyslipidemia with subatmospheric dehydrated barley grass powder.” International Journal of Green Pharmacy 4.4 (2010): 251.
[11] Rana, Satyavati, Jaspreet Kaur Kamboj, and Vandana Gandhi. “Living life the natural way–Wheatgrass and Health.” Functional foods in health and disease 1.11 (2011): 444-456.
[12] Agrawal, Babita, and Anita Mehta. “Antiasthmatic activity of Moringa oleifera Lam: A clinical study.” Indian Journal of pharmacology 40.1 (2008): 28.
[13] Qiuying, Zhang, Chen Jianfeng, and Zhuang Baohua. “Observation of Effects of Taking Barley Grass Powder Orally on Human Health [J].” Chinese Agricultural Science Bulletin 18 (2009): 026.
[14] Perdigon, G., et al. “Immune system stimulation by probiotics.” Journal of dairy science 78.7 (1995): 1597-1606.
[15] Han, Shi-qun, Zhen-hua Zhang, and Hai-qin Liu. “Effects of chlorella growth factor on physiological function.” Chinese Journal of Biochemical Pharmaceutics 25.1 (2004): 5-7.
[16] Mason, Russ. “Chlorella and Spirulina: green supplements for balancing the body.” Alternative & Complementary Therapies 7.3 (2001): 161-165.
[17] Wu, Li-chen, et al. “Antioxidant and antiproliferative activities of Spirulina and Chlorella water extracts.” Journal of agricultural and food chemistry 53.10 (2005): 4207-4212.
[18] Clark, MD, Clifford D., Bertram Bassett, MD, and Mark R. Burge, MD. “Effects of kelp supplementation on thyroid function in euthyroid subjects.” Endocrine Practice 9.5 (2003): 363-369.

, , , , , ,
advert

No comments yet.

Leave a Reply